Ski Amadé

Gasteinertal

Bad Gastein je středisko v regionu Gasteiner Tal. Patří společně s dalšími čtyřmi regiony do oblasti Salzburger Sportwelt. 


Leží v nadmořské výšce 1002 m a mnoho návštěvníků, si kromě zábavy na sjezdovkách, oblíbilo toto místo díky nabídce welness v lázních. Zimní dovolená v Bad Gasteinu se pro vás stane nezapomenutelným zážitkem.


Dorfgastein je dalším místem v regionu Gasteinertal. Nabízí sjezdovky od lehkých až po ty, na kterých by měli jezdit opravdu zkušení lyžaři. Lyžařskou houpačkou se můžete nechat vyvézt na vrchol Fulseck odkud se vám naskytne úžasný pohled na okolní panorama.


V Bad Hofgasteinu se pořádalo Mistrovství světa ve skibobu v kategoriích mládež, ženy, muži a žáci. Mistrovství se účastnilo celkem 15 zemí z nich jednou byla i Česká republika. Posledním místem Gasteinertalu je nejvýše položené lyžařské středisko, Sportgastein. Vzhledem ke své výšce (od 1584 do 2650 m.n.m.) zaručuje jistotu sněhu na sjezdovkách po celou zimní sezónu. Areál doporučuje především zdatným lyžařům.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.