Ski Amadé

Hochkönig

Mühlbach am Hochkönig je obec patřící pod okres St. Johann im Pongau. V zimních měsících jsou zde pro návštěvníky připraveny sáňkařské dráhy, běžkařské stopy, turistické trasy a především milovníci snowboardu jsou zde na správném místě. Čeká tu na ně rozsáhlý funpark Kings. 


Zalyžovat si můžete na 150 kilometrech denně upravovaných sjezdovkách v okolní oblasti Hochkönig kam patří. 


Mezi významné rodáky Mühlbachu patří Sepp Brandl a také nesmíme zapomenout zmínit zdejší Muzeum těžby mědi, se kterou Mühlbach am Hochkönig před 500 lety začal.


Dienten je menší rakouské městečko vhodné k překrásným procházkám zimní krajinou. Pokud si budete chtít také zalyžovat, musíte se opět vydat na svahy lyžařského regionu Hochkönig nebo do celé oblasti Ski Amadé.


Maria Alm je lyžařské středisko kde si v zimě budete připadat jako v pohádce. Také patří do oblasti Hochkönig a pokud sem zavítáte určitě si užijete zimní dovolenou plnou relaxace a odpočinku v úchvatné krajině.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.