Ski Amadé

Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt je jedním z 5 regionů oblasti Amadé. Jeho nejznámějším střediskem je Flachau. Právě zde se narodil Hermann Maier, sjezdařská legenda, která má za sebou již úspěšnou a dlouholetou historii. 


Ve Snow Space se přenesete do vesmírné lyžařské galaxie a po setmění se vydáte po stopách Yetiho při aprés-ski.


Dalším střediskem je Filzmoos. Toto idylické prostředí láká na strávení příjemné zimní dovolené všechny věkové skupiny. Nachází se mezi vrcholem Dachstein a Radstadtskými Taury. V jeho okolí se nachází také zhruba 40 km běžkařských tras.


Kleinarl je místem kde si užijete především odpočinek, klid a rodinnou pohodu. Oproti tomu obec St. Johann in Pongau je nejlidnatější obcí v Salcbursku. Wagrain je jednou z jeho částí a slibuje vyžití na svazích opravdu pro všechny věkové kategorie. Z Wagrainu se také dostanete na lyžařskou houpačku, z které dosáhnete na nejzápadnější bod oblasti Salzburger Sportwetl a sice Alpendorf.


Jako ve většině lyžařských oblastí Rakouska tak i v této části jsou součástí středisek moderní vleky a lanovky, kde nebudete dlouho čekat ve frontách. Záleží už jen na vás jaké místo k lyžování si vyberete.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.