Ski Amadé

Sjezdovky Dachstein - Schladming

Altenmarkt a Radstadt jsou dvě městečka, která leží v regionu Salcburk. Patří do obrovské lyžařské oblasti Ski Amadé kde leží přesně v jejím prostředku. Díky výhodné poloze a zasněžovacím dělům se nemusíte obávat nedostatku sněhu. 


Sjezdovky jsou vždy upravené a naleznete zde všechny stupně obtížnosti. Bezplatné skibusy vás rozvezou až téměř na svahy a vy už si můžete v klid užívat vaši dovolenou.


Dalším dobrým místem pro zimní vyžití je areál Stoderzinken. Nejen, že jsou zde přizpůsobené ceny pro rodiny s dětmi, ale rodiče mají možnost pozorovat svoje ratolesti v klidu na terase horské chaty a dívat se na jejich první lyžařské krůčky v dětském světě. Sjezdovky na Stoderzinkenu jsou zabezpečené proti lavinovým sesuvům a jsou upraveny na profesionální úrovni.


Gastelberg je výjimečný tréninkovou sjezdovkou Vorderkar. Říká se o ní, že patří mezi jednu z nejhezčích sjezdovek v regionu Dachstein – Schladming. Tato trať byla navržena pro vetší lyžařské skupiny a odpovídá nárokům sportovních lyžařů. Nejvýkonnější zasněžovací děla zaručí dostatek sněhové pokrývky po celou zimní sezónu.


Nedaleká hora Hauser Kaiblink nabízí dalších 37 kilometrů sjezdovek většinou lehkých. Ale jsou zde také 4 kilometry svahů pro zkušené lyžaře a snowboardisty. Všechny zdejší svahy zaručují nekončící zábavu pro všechny návštěvníky. Díky širokým svahům si zde užijí také milovníci carvingu a neupravené svahy s muldami potěší náročnější lyžaře.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.