Ski Amadé

Ski Amadé

Amadé patří mezi největší rakouskou lyžařskou oblast. Vznikla spojením mnoha středisek a lyžovat můžete celkem v pěti regionech. 860 kilometrů sjezdovek obsluhovaných 270 vleky a lanovkami dělá z Amadé skutečného giganta v lyžařské světě.

 

Největším regionem je bezpochyby Salzburger Sportwelt. Celá oblast nabízí perfektní lyžařské vyžití uprostřed nádherné krajiny. Region zahrnuje zvučná jména středisek jakými jsou Flachau, Wagrain, Filzmoos či Altenmarkt.


Další částí Amadé je region Gasteiner Tal. Nejznámějšími lyžařskými středisky jsou Bad Gastein a Bad Horfgastein. Nejvíce návštěvníků míří do Bad Gasteinu. Zde si můžete užít kombinaci aktivního lyžování s relaxací v lázních. 200 kilometrů tratí, které vedou z Graukogelu do údolí splní všechna očekávání nejen lyžařům. Svahy s hlubokým sněhem jsou vhodné také pro snowboardery.


Hochkönig a Grossartal je třetí region ve Ski Amadé. Tato část je vhodná především pro rodiny s dětmi. Sjíždět můžete svahy až z výšky 3000 metrů nad mořem a pokud vás lákají také sáňkařské dráhy jste také na správném místě. V údolí vedou hned čtyři přírodní dráhy. A pokud stále ještě nebudete unaveni a přemýšlíte co s načatým večerem vyzkoušejte si styl rakouské párty a spát půjdete až za kuropění.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.