Ski Amadé

Turistické trasy

Rakouské středisko Forstau je místem kam míří také turisté milující procházky po okolí. Zdejší turistické trasy jsou nádherné a většinou střední obtížnosti. 


Od chaty Fallhausalm se vychází na téměř 4 hodinový okruh okolo Klammlu. Jedná se o trasu střední obtížnosti a měli byste mít hlavně dobrou obuv a fyzické síly na pěší pochod. Cestou můžete pozorovat krásu zdejší krajiny.



Další v nabídce je cesta k vrcholku Fageralm. Celková délka je zhruba 2,5 hodiny a vede ezi obcemi Forstau a Radstat. Trasa je lehké obtížnosti, i když se při ní stoupá lesem k horské louce. Cestou se prochází kolem chat, které jsou ve výšce od 1 610 m.n.m. do 1 885 m.n.m.


Poslední zastávku uděláme přímo ve Forstau odkud se vychází na další turistickou trasu. Po značené cestě se dostanete k horské chatě Hohenwald (1 375 m.n.m.), kde projdete úzkou pěšinkou k další chatě. Sestup do města vede krásnou roklí až k místu, které je ve výšce 2 126 m.n.m. Odtud pak půjdete zpátky kolem pěti jezer. I tato trasa je středně těžké obtížnosti a hlavní zásadou je mít dobrou obuv a dostatek sil.



Vrcholek Eiskarlschneid nabízí další skvělý tip na turistickou trasu. Celková délka cesty je okolo 6 hodin je značena červenou barvou. Po výšlapu do horské kotliny Suzenalm se vám naskytne úchvatný pohled na vrcholky Bischofsmütze a Hofpürglhütte. 


Trasa pokračuje dále až k vrcholovému kříži Eiskarlschneidu, který je ve výšce 1 990 m.n.m. Dolů se dostanete přes Lammerrach, Rinderfeld, Kaiserboden, Hofalm a Filzmoos. Výškový rozdíl při sestupu je 650 metrů.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.