Ski Amadé

Wagrain v zimě i v létě

v okrese St. Johann im Pongau se nachází městečko Wagrain. Patří do Spolkové země Salcbursko a do podvědomí návštěvníků se vrylo svými možnostmi zimního i letního vyžití. Wagrain se rozkládá v 838 m.n.m. a společně s dalšími částmi patří do regionu Salzburger Sportwelt Amadé.


Zdejší lyžařský areál není nijak velý, ale spojením do Ski Amadé nabízí lyžařům úctyhodných 860 kilometrů upravených sjezdovek. Na svahy vás vyveze 260 lanovek a vleků což zaručuje žádné dlouhé čekací fronty.


Nejvíce se bude ve Wagrainu líbit milovníkům severského lyžování. 200 kilometrů běžkařských tratí je lákadlo pro všechny vyznavače tohoto sportu. Zejména pak 50 kilometrů dlouhá trasa (Tauernloipe), která vede rozmanitým terénem kde budete moci pozorovat dechberoucí krásu zdejší přírody. Na trase je k dispozici také panoramatická vyhlídka.


Pokud si budete chtít odpočinout od lyží či snowboardu vydejte se na kluziště u stanice lanovky Flying Mozart. Zdejší bruslení můžete absolvovat i za večerního osvětlení. 


Romantická i dobrodružná je projížďka na saních taženými koňmi zasněženou zimní krajinou Wagrainu. Proto pokud patříte mezi romanticky založené turisty neměli byste si jí nechat ujít.


V letních měsících je nejčastějším sportem turistika, horolezectví a trekking. 140 kilometrů značených turistických tras a stezek je každoročně připraveno na své návštěvníky. Také jízda na horském kole je perfektním zážitkem, který vám dlouho zůstane v paměti.


Vaše děti si zcela jistě oblíbí vodní svět Wasserwelt Amadé. Aquapark a venkovní bazén s tobogány jsou rájem pro milovníky vodního světa. K relaxaci můžete využít nabídku různých typů saun, která vám jistě pomůže s regenerací vašich unavených svalů.


Pokud vás zajímají také památky vydejte se na prohlídku místního gotického farního kostela. jeho vznik se datuje okolo 14 století a je zasvěcen svatému Františkovi.

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.