Ski Amadé

Zábava na horách

V Hauser Kaiblingu bylo otevřeno servisní středisko zahrnující klubovnu s internetovým koutkem, obchod se sportovními potřebami a lyžařskou či snowboardovou školu. 


Přítomnost horské záchranné služby je také obrovskou výhodou. Sladění celé stavby do dřeva a skla působí velice přátelsky a zachoval se tak i ráz s okolní krajinou.


Dienten je malá obec ležící pod vrcholem Hochkönig. Je označována jako obec vhodná především pro rodiny s dětmi. Přímo v centru je připraven program především pro dětské návštěvníky. Vaše děti se mohou na chvíli stát indiány nebo piráty, ty větší pak naučit se lézt po skalách, a nebo se účastnit různých sportovních soutěží. Pro dospěláky doporučujeme udělat si výlet do muzea horských usedlostí a do mlýna u Grüneggu.


Další příjemnou atrakcí jak pro malé tak i velké návštěvníky je Abenteuerpark Planai. Leží v nadmořské výšce 1 800 metrů a jedná se o dobrodružný park. Pod korunami stromů jsou vybudovány v různé výšce stanoviště, kde se plní určité úkoly. 


K parku se dostanete z několika turistických tras, horských chat a nebo lanovkou Planai Seilbahn. Neutuchající zábava zde čeká na všechny bez rozdílu věku.


Skvělý zážitek si odnesete také po návštěvě Ice Palace (ledový palác) na Dachsteinu. Pro návštěvníky je otevřen denně po celý rok a za každého počasí. Atrakce, jako je „trůní sál“, „Katedrála Crystal Cathedral“ a nebo „modrý salónek“ na vás čekají v hloubi ledovce, který skrývá mnoho výklenků. 


Impozantní vstupní sloupy a detailní dekorace byly vytvořeny z ledu samotného ledovce čínskými ledovými sochaři a zaměstnanci Dachstein Gletscherbahnu za několik týdnů. 


Další raritou tohoto paláce je vnitřek přírodní ledovcové trhliny, který si můžete prohlédnout aniž by vám hrozilo nějaké nebezpečí. Je k ní snadný přístup a její rozměry jsou přímo impozantní: 40 metrů dlouhá, 17 metrů hluboká, dva metry široká a naplněná až 600 000 litry vody.  

Ski Amadé

Ski Amadé je největší rakouská oblast, kterou znají především milovníci zimních sportů. Web o Amadé se snaží představit vám některá jeho střediska s informacemi a zajímavostmi.

Další odkazy

Jaruška píše o Rakousku

Blog o lyžování v Rakousku od Jarušky. Popisy jednotlivých středisek a fotografie z nich.


Aktuality z Rakouska

Aktuální informace z rakouských zimních středisek v českém jazyce.